Tankönyv 2016/17 tanévre

 

TÁJÉKOZTATÓ AZ INGYENES TANKÖNYVRENDELÉSHEZ

Kedves Szülők!

Idén is kedvezményes tankönyvellátásban részesülhetnek a törvény szerint a:

a) Három vagy több gyermekes családban élő gyermek (ehhez a családi pótlék folyósításáról szóló igazolás szükséges családonként egy példányban),

 

b) tartósan beteg tanuló ( szakorvosi igazolás vagy a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról    szóló igazolás szükséges),

 

c) a sajátos nevelési igényű tanuló ( szakértői bizottság szakvéleménye szükséges),

 

d) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanuló ( erről szóló határozat másolata szükséges).

 

Az igazolások leadási határideje: 2016. május 10.!

Az igazolás hiányában gyermeke az ingyenes állami tankönyvellátásban nem részesülhet.

 

 A családban élő 18. életévüket betöltött tanulókról iskolalátogatási, ill. hallgatói jogviszony-igazolás szükséges! Ha valamelyik gyermek csak 2016 őszén kezdi meg tanulmányait a felsőoktatásban, kérem, azt is jelezzék felénk. (Ha nyáron kiderül, hogy fölvették, jelezzék az alábbi címen: titkarsag@moraiskola.hu)

                Az ingyenes tankönyvet iskolánk könyvtári kölcsönzéssel tudja biztosítani, azaz az 5–8. osztályokban minden tankönyvet (szeptembertől júniusig) kölcsönöznek a gyerekek. A tanév végén a könyvtárból kölcsönzött tankönyveket visszakérjük, a munkafüzetek, térképek a tanulóknál maradnak ( a 8. osztályos diákoknak ezeket is le kell adni).

Amennyiben a tanuló évközben más iskolában folytatja a tanulmányait, a kölcsönzött tankönyveket le kell adnia a könyvtárba!

Ha a tankönyvek elvesznek vagy megrongálódnak, azok árát tanév végén meg kell téríteni.

 

 

             Tisztelettel:

                                                                                                                             Galgócziné Bálint Márta

                                                                                                                                             tankönyvfelelős

Mosonmagyaróvár, 2016. március 31.


Tisztelt Szülő!

 

Az alábbiakban a 2016/2017. évi tankönyvrendelés menetéről és a legfontosabb feladatokról tájékoztatjuk Önöket. Felhívjuk figyelmüket, hogy az elmúlt évhez képest néhány dolog változik.

 

 • Az általános iskolák 1., 2., 3., 4. évfolyamán az állam átvállalja a tankönyvek költségeit, és térítésmentesen biztosítja a tanulók részére.

 

 • Alaprendelésnél mind a NEM fizetős diákok részére történő rendeléseknél (térítésmentes, normatív támogatott, egyéb módon támogatott), mind a könyvtári rendelésekre vonatkozóan megszűnik a visszáru.

 

 • A fizetős diákok vonatkozásában közvetlenül a szülő élhet elállási jogával 2016. szeptember 15-ig, illetve pót- és évközi rendelés esetén 14 napon belül.

 

 • Szülők részére kialakított felület megnyitása (www.szuloifelulet.kello.hu):
  • a diákok adatainak ellenőrzésére,
  •  az iskolai tankönyvrendelések szülők általi jóváhagyására (A felület használata nem kötelező, az iskolák továbbra is kérhetik a szülői jóváhagyást a korábbiakban megszokott módon.), és
  • a fizetős diákok tankönyvrendeléseinek pénzügyi követése és rendezése céljából.

 

 • A kiszállított tankönyvek alapján számlázunk, mely kifizethető online (szülői felületen), valamint átutalással, illetve a megadott postahivatalokban (A KELLO INFOPONTOKON történő fizetési lehetőség megszűnt!). A postahivatalokban elfogadott utalványok listáját a www.kello.hu/rolunk/utalvanyok-elfogadasa elérhetőségen tekinthetik meg.

 

 • A fizetős diákok számláit egyben küldjük ki az iskolákba 2016. augusztus 22 – 31-ig, kivéve azon számlákat, melyeknek a kiegyenlítése a szülői online felületen megtörtént. A befizetés tényét a tankönyvrendelési felületen jelezzük.

 

2016. április 15.: a KELLO megnyitja a szülői felületet.

 

 • Számla: leszállított tankönyvek alapján készül utólag
 • Számla kézbesítése: az iskolák postai úton kapják meg 2016. 08. 22. és 08. 31. között.
 • A számlát a szülő/diák a tankönyvekkel együtt kapja meg, az aláírandó átadás-átvételi bizonylat kíséretében, vagy a szülő által letölthető az online felületről.
 • Befizetési időszak: 2016. augusztus 3. – szeptember 15. között (fizetési határidő: 2016. szeptember 15.)
 • Befizetés módjai: készpénzben, bankkártyával vagy iskolakezdési utalvánnyal a Magyar Postánál, banki átutalással, bankkártyával online a szülői felületen keresztül.

(A tavalyi évhez hasonlóan személyesen készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal, illetve bankkártyával a kijelölt postahivatalokban, valamint készpénzzel és bankkártyával az összes postahivatalban fizethetnek.  A posta által elfogadott utalványokat a http://kello.hu/ oldalon ellenőrizhetik.)

 

Ügyfélszolgálat elérhetősége:

A KELLO Ügyfélszolgálatának központi telefonszáma: +36 1 237 6900

E-mail cím: ugyfelszolgalat@kello.hu

 A Könyvtárellátó levelezési címe: 1391 Budapest Pf.: 204.

Üdvözlettel:

Könyvtárellátó Nonprofit Kft.


INTÉZMÉNY-

VEZETŐI

PÁLYÁZAT

2023.

 

© 2014 Powered by WebSiter